Bern’de Moria’daki mültecilerle dayanışma eylemi

Yunanistan’ın Midilli Adası’nda bulunan Moria Mülteci Kampının yanması ve binlerce mültecinin mağdur olmasının ardından başlayan dayanışma eylemleri sürüyor. İsviçre’nin başkenti Bern’de bir araya gelen binlerce kişi yetkilillerin bir önce Moria için harekete geçmesi çağrısında bulundu.

ETHA’nın haberine göre düzenlenen eylem sonrası Bern sokaklarında trafiğe kapatarak kitlesel bir yürüyüş gerçekleştirildi. Binlerce kişi federal hükümet binasının önünde bulunan Bundesplatz’da bir araya geldi. “Yüksek sesle söyle, açık söyle – Mülteciler burada hoş karşılanır”, “Hepimiz antikapitalistiz” öne çıktığı eylemde İsviçre Federal Hükümetine Yunanistan’ın Midilli Adası’ndan mültecileri derhal alma çağrısı yapıldı.

Yapılan konuşmalarda Avrupa’nın en büyük mülteci kampı olan Moria’nın kötü koşullarına dikkat çekilirken yangından sonra aralarında çocukların da bulunduğu yaklaşık 12 bin mültecinin sokaklarda yaşadığı vurgulandı.

Mitingin ardından yürüyüşe geçen eylemciler yaklaşık bir saat boyunca trafiği durdurarak Bern sokaklarında sloganlarla yürüyüş düzenledi. Yürüyüşün yasal olmadığını belirten Bern kanton polisi Bundesplatz çevresinde tazyikli su topları getirmesine kitle protesto etti.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir