Anasayfa / Haberler / İşkencedere Vadisi’ne yapılmak istenen taş ocağına karşı direnenlere jandarma saldırdı: 15 kişi gözaltına alındı

İşkencedere Vadisi’ne yapılmak istenen taş ocağına karşı direnenlere jandarma saldırdı: 15 kişi gözaltına alındı

Rize İkizdere’de bulunan İşkencedere Vadisi’ne yapılmak istenen taş ocağına karşı direniş sürüyor. Üç gündür sokağa çıkma yasağını fırsat bilerek bölgeye taş ocağı açılması için çalışmalara başlamaya çalışan Cengiz İnşaat’a ait iş makinelerine engel olan köylüler, bu sabah jandarma tarafından evlerinde ablukaya alındı. Jandarmalar bu sabah kendi bahçelerinde bulunan köylülere sokağa çıkma yasağına ihlalden ceza yazmak istedi. Ancak köylüler, kendi bahçelerinde bulunduklarını belirterek tepki gösterince, jandarmalar geri dönmek zorunda kaldı.

Jandarmaların köylülerin arazilerine girerek dışarıya çıkmalarına engel olma çabasına karşın köylüler patika yollardan Cengiz İnşaat’a ait iş makinesinin yanına ulaşarak çalışmayı bir kez daha durdurdu. Öğleden sonra iş makineleri, Cengiz İnşaat’ın emrindeki jandarma ekipleri eşliğinde ağaçların yıkımına başlarken, halk jandarmaya “Komutan bu ormanı size yok ettirmeyeceğiz.” diyerek tepki gösterdi.

Akşama doğru ise ise jandarma yaşam alanlarını ve doğayı savunmak için İşkencedere Vadisi’nde nöbet tutan köylülere biber gazı ve coplarla saldırdı. Saldırıda bazı eylemciler fenalaşırken, 15 kişi darp edilerek gözaltına alındı.

Yaklaşık 1 aydır İşkencedere Vadisi girişinde nöbet tutan köylüler, 3 gündür Cengiz İnşaat’a ait araçların çalışmasını engellemek için direniyor.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir