Anasayfa / Haberler / Fransa’da hükümetin işsizlik sigortasına yönelik saldırı planına karşı binlerce kişi sokağa çıktı

Fransa’da hükümetin işsizlik sigortasına yönelik saldırı planına karşı binlerce kişi sokağa çıktı

Macron hükümetinin 1 Temmuz’da yürürlüğe girecek olan işsizlik sigortasına ilişkin yeni reform önerisine karşı, dün (23 Nisan) Fransa’nın birçok noktasında binlerce işçi sokaklara çıktı.

“Öfke Cuması” sloganıyla Paris, Marsilya, Lille, Lyon, Nantes, Toulouse gibi bir çok şehirde eylemler gereçekleştirildi. CGT ve Solidaires sendikalarının çağrısıyla gerçekleşen eylemlere öğrenciler, işsiz örgütleri ve çeşitli politik gruplar da katıldı.

Paris’te İtalya Meydanı’nda bir araya gelen binlerce kişi Bastille Meydanı’na kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Eylemde yapılan konuşmalarda 1 Temmuz’dan itibaren uygulanması öngörülen bu yasa ile işsizlerin ve güvencesiz işlerde çalışanların cezalandırılacağı vurgulandı.

Yeni işsizlik yasası sadece kayıtlı 800 bin işsizi değil 1.5 milyon kişiyi olumsuz etkileyeceği öngörülüyor. Ayrıca süreli sözleşmeli ve geçici  çalışanların yüzde 80’i işlerini kaybettiklerinde tazminatlarında da yüzde 17 kayıp yaşayacak. 500 bini aşkın işsizin güvenceli iş bulma koşulu yaşları ilerlediği için yok denecek oranda olacak. Toplamda 1.7 milyon kişinin işsizlik ödenekleri düşecek ya da kaybedecek.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir