Anasayfa / Haberler / Gözaltındaki Halkevleri üyeleri serbest bırakıldı

Gözaltındaki Halkevleri üyeleri serbest bırakıldı

Ankara’da 22 Şubat’ta gözaltına alınan, aralarında Halkevleri Eş Genel Başkanı Dilşat Aktaş’ın da bulunduğu 7 Halkevleri üyesi ve Öğrenci Kolektifleri’nden 4 üniversiteli savcılık ifadeleri için Ankara Adliyesi’ne getirildi.

Gözaltındaki 11 kişinin savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Savcılık, Halkevleri Eş Genel Başkanı Dilşat Aktaş, Halkevleri üyesi Gülşah Öztürk ve Öğrenci Kolektifleri’nden Sedat Çakmak, Eylem Esen Arabacı, Meziyet Yıldız, Tankut Serttaş hakkında yurtdışına çıkış yasağı talep etti. Mahkeme daha sonra bu talebi değerlendirerek dosya üzerinden karar verecek.

Serbest bırakılmalarının ardından Öğrenci Kolektifleri’nden Tankut Serttaş ve Meziyet Yıldız, haklarında başka bir dosyadan gözaltı kararı olduğu gerekçesiyle tekrar gözaltına alındı.

Serbest bırakılanlar dışarıda bekleyenler tarafından sloganlar ile karşılandı.

Ankara Adliyesi önünde açıklama yapan Halkevleri Eş Genel Başkanı Dilşat Aktaş “Buradan bir kez daha söz veriyoruz, bu memlekete laikliği, eşitliği, özgürlüğü barışı biz getireceğiz” dedi. (Kaynak: sendika.org)

Halkevcilere dönük polis baskını: Eş Genel Başkan Dilşat Aktaş dahil çok sayıda kişi gözaltında

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir