Renault’nun Paris yakınlarındaki Flins işletmesinde grev

Fransa’nın en büyük ve tarihi fabrikalarından biri olan Paris yakınlarındaki Flins tesisinde montaj bölümünün 2024’te tamamen kapatılması ve işçilerin işten çıkarılması planlanıyor. Révolution Permanente’deki habere göre dün fabrikada greve çıkan işçiler, yakın zamanda açıklanan işten çıkarmalara karşı da önemli bir mesaj verdiler. 

Söz konusu tasarruf planına karşı, geçen hafta gece vardiyası greve gitmişti. Flins işçileri dün de Cléon, Cergy, Choisy ve Sandouville tesislerinden gelen işçilerin desteğiyle tekrar greve çıktılar ve İnsan Kaynakları bölümünün önünde bir eylem yaptılar. Eylemde konuşan Genel Emek Konfederasyonu (CGT) delegesi Ali Kaya, Renault yönetiminin muğlak ve aldatıcı vaatlerini kınayarak, “Biz 4 bin işçinin faaliyet gösterdiği bir tesisten bahsediyoruz. Onlarsa faaliyeti birkaç düzine ya da birkaç yüz işçiye indirmekten bahsediyorlar.” dedi. Kaya ayrıca şirketin başka aldatıcı vaatlerde bulunduğunu, fakat tasarruf planlamasının ancak çoğalarak devam edecek işten çıkarmaların sürmesiyle sonuçlanacağını açıkladı. Eyleme katılan yüzlerce işçi, diğer çalışanları harekete katılmaya çağırmak için eylemi fabrikanın içerisinde de sürdürdü. 

Fransa’da işten çıkarmalara ve krizin faturasının işçilere ödetilmek istenmesine karşı Airbus ve Hutchinson dahil bir dizi şirkette eylemler devam ediyor. (Kaynak: Kızıl Bayrak)


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir