Berlin’de eğitim emekçileri greve çıktı

Berlin’de, hizmet iş kolunda örgütlü Ver.di sendikası ile öğretmenler sendikası GEW tarafından yapılan çağrı üzerine 26 Şubat’ta emekçiler greve çıktı. Ana okulu ve orta öğretim alanında çalışan eğitim emekçileri, Almanya’nın başkenti Berlin’de iki günlük uyarı grevine gerçekleştirdi.

Grev, 10 bine yakın emekçinin katılımıyla Bebelplatz’da (Bebel Meydanı) gerçekleştirilen eylemle başlatıldı. Grev dolayısıyla 20 bin saat ders kaybı olurken, 280 ana okulu iki gün boyunca hizmete kapatıldı. Almanya’nın diğer eyaletlerine kıyasla ücretleri düşük olan eğitim emekçileri insanca yaşamaya yetecek ücret için maaşlarına %6 oranında zam ve bir kereye mahsus olmak üzere 200 avroluk ücret artışı talep ediyorlar.

Dün eğitim emekçilerinin başlattığı greve, bugün yüksek okul ve devlet dairelerinde çalışan emekçiler de dahil oldu. Grevin bir diğer önemli talebi, okullara ve çocuk yuvalarına daha fazla kaynak aktarılması. Yine bu taleplerle 15 Şubat’ta Berlin’de 4 bin, Disburg’da ise 2 bin eğitim emekçisinin katıldığı grevler gerçekleştirilmişti. (Kaynak: Kızıl Bayrak)


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir