HDP Gözaltılarını Protesto Eden 19 İnşaat İşçisine Gözaltı ve “Terör” Soruşturması

yazar:

kategori:

HDP eş başkanları ve milletvekillerinin tutuklamasını protesto etmek için yürüyüş yapan Emaar işçilerinden 19’u dün şantiye çıkışında gözaltına alındı. Dün (7 Kasım) Üsküdar’daki Emaar şantiyesinde çalışan işçiler şantiyeden çıkarak “Selo’ya uzanan eller kırılsın!”, “HDP halktır halk burada!”, “Baskılar bizi yıldıramaz!”, “Direne, direne kazanacağız!” sloganlarıyla bir yürüyüş yapmışlardı. Dün akşam saatlerinde gözaltına alınan inşaat işçileri, bu sabah Çağlayan Adliyesi’ne getirildiler. “Yasadışı gösteri” yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan işçilerle ilgili soruşturmanın, “terör soruşturması” kapsamına alınarak gözaltı süresinin 48 saat uzatıldığı öğrenildi.

Emaar şantiyesinde uzun süredir çalışma yürüten İnşaat-İş de gözaltılara ilişkin açıklama yaptı.

İnşaat-İş’in açıklaması:

“Örgütlenme faaliyetimizin devam ettiği ve bugüne kadar hak gasplarına karşı sayısız direniş gerçekleştirdiğimiz Emaar şantiyesinde çalışan ve aralarında üyelerimizin de olduğu yüzlerce arkadaşımız, HDP’ye dönük saldırılara karşı önceki gün bir yürüyüş gerçekleştirdi.

HDP eş başkanları ve milletvekillerinin tutuklamasını kendi iradelerine dönük pervasız bir saldırı olarak gören arkadaşlarımızın bu tutumu anında gözaltıyla yanıtlandı ve 19’u dün akşam şantiye çıkışında gözaltına alındı.

“HDP halktır halk burada!” diyerek operasyonların halk iradesine karşı gerçekleşmiş bir saldırı olduğunu ifade eden arkadaşlarımıza dönük bu saldırı, burjuvazi ve devletinin işçi sınıfına siyaseti, düşünmeyi, sorgulamayı yasaklayan, onu basit bir meta derekesine düşüren tarihsel tutumunun çarpıcı bir ifadesidir.

İşçi sınıfına köle gibi çalışmak dışında bir seçenek tanımayan, işi ve emeği dışında bir şey düşünmemeyi salık veren, bu sınırların dışına çıktığındaysa karşısına polisi-mahkemeleri-hapishaneleri çıkaran bu tutumu nefretle kınıyoruz.

İşçi sınıfı ezilen-sömürülen-horlanan-dışlanan tüm toplumsal kesimlerin acılarını, dertlerini, çığlıklarını yüreğinden duyabildiği oranda “insanlaşacağının” bilincine vardıkça; sistem ve devletleri çıldırmaktadır.

Emaar’da arkadaşlarımızın mensubu oldukları mazlum halkın siyasi-toplumsal iradesine dönük gerçekleşen son tutuklama saldırganlığına tutum alması kadar doğal bir şey yokken, bu tutuma “yasadışı” muamele yapmak işçi sınıfına “had bildirmek” dışında bir anlam taşımamaktadır.

Burjuvazi ve devletinin bu “had bildirme” saldırganlığını protesto ediyor ve “işçi sınıfı örgütlenerek ruhunu-bilincini kazanacak!” diyoruz.

Emaar’da iradelerine dönük saldırganlığa tutum aldıkları için gözaltına alınan ve mahkeme karşısına çıkarılan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır!

-Kavga, sokak, direniş! Yaşasın İnşaat-İş!”

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir