82 kadın örgütü ve yüzlerce kadının imzasıyla ırkçı kampanyaya karşı bildiri yayımlandı: Irkçılığın, ayrımcılığın, göçmen düşmanlığının ve körüklenen nefretin değil, göçmenlerin yanındayız

kategori:

Göçmenlere karşı son dönemde yürütülen ırkçı bir kampanyaya karşı 82 kadın örgütü ve yüzlerce kadının imzasıyla bildiri yayımlandı.

Göçmenlerin hedef gösterilmesine ve artan ırkçı ve cinsiyetçi saldırılara dikkat çekilen açıklamada, “Irkçılığa, göçmen ve mülteci düşmanlığına, karşı göçmenlerin yanındayız, yan yanayız” denildi.

“Göçmen düşmanlığını, ırkçılığı, nefreti ilke edinerek palazlanan, kadın ve LGBTİ+ düşmanlığı tescillenmiş siyaset esnafları ‘kadınların güvenliğine dair kaygıları’ öne sürerek ırkçılıklarına meşruiyet zemini yaratmaya çalışıyorlar. Göçmenlerin ve mültecilerin hedef gösterilmesi, toplumun her kesiminde mevcut sosyo-ekonomik sorunlar karşısında biriken öfkenin yanlış yere kanalize edilmesinin ve siyasal iktidarın sorumluluğunun kamufle edilmesinin yöntemlerinden biri olarak işlev görüyor” denilen açıklamada “Biz kadınlar, savaş politikalarının sonuçlarını en ağır şekilde ölerek, sevdiklerimizin ölümüne tanıklık ederek, yersiz yurtsuz kalarak, göç yollarında, geri gönderme merkezlerinde, sınırlarda, kamplarda, tacize, tecavüze, erkek şiddetine maruz bırakılarak, yoksullaşarak, fabrikalarda, atölyelerde ve bakım işleri için evlerde ucuz güvencesiz işgücü haline getirilip sömürülerek yaşadık, yaşıyoruz. Her savaşın, yükseltilen her düşmanca söylemin ve her tür ırkçı kalkışmanın; yabancı düşmanlığını, kadın düşmanlığını, transfobiyi, homofobiyi, nefreti, erkek şiddetini ve hak gasplarını tırmandırdığını çok iyi biliyoruz. Hayatlarımızı hedef alan erkek şiddeti, ortak bir kaynaktan, erkek egemenliğinden besleniyor.” ifadeleri kullanıldı.

“Göçmenleri taciz, tecavüz, istismar ve şiddet faili olarak işaretleyerek hedef gösteren ve yaşadıklarımızı göçmen ve mültecilerin yarattığı sorunlar olarak tarifleyen bu ikiyüzlülüğü teşhir ediyoruz. Irkçılığa, göçmen ve mülteci düşmanlığına, nefrete geçit vermeden bedenlerimize, haklarımıza, hayatlarımıza sahip çıkarak hep birlikte özgür, eşit, şiddetsiz bir gelecek inşa etme umudumuzu talan etmeye yönelik bu saldırılara karşı göçmenlerin yanındayız, yan yanayız” ifadelerinin yer aldığı açıklama “Biz varız! Buradayız. Birlikte yaşıyoruz, birlikte yaşamak istiyoruz.” ifadeleriyle son buldu.


Yorumlar

“82 kadın örgütü ve yüzlerce kadının imzasıyla ırkçı kampanyaya karşı bildiri yayımlandı: Irkçılığın, ayrımcılığın, göçmen düşmanlığının ve körüklenen nefretin değil, göçmenlerin yanındayız” için bir yanıt

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir