Yeryüzü Postası ile ilgili erişimin engellenmesi kararı verildi

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından, aralarında Yeryüzü Postası’nın da bulunduğu birçok haber sitesi ile ilgili erişimin engellenmesi kararı verildiği öğrenildi. Yeryüzü Postası ile ilgili karar henüz uygulanmaya konulmadı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Hatay 1’inci Sulh Ceza Hakimliği kararında, internet ortamında yayınlanan yayınların düzenlenmesine ilişkin yer alan kanuna işaret ederek, söz konusu Yeryüzü Postası, Yeni Yaşam Gazetesi ve PİRHA ile diğer birçok haber yayınlarının “Milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması” gerekçesiyle alındığına ileri sürdü. 

Hakimlik, “Anılan madde milli güvenlik ve kamu düzeni ile ilgili suçlar kapsaması nedeniyle genel olarak terör suçlarında uygulanmaktadır. Söz konusu suçun internet ortamında tespit edilmesine müteakip Sulh Ceza Hakimliğinden internet erişimin engellenmesi talep  edilerek, alınan kararın BTK’ya ulaştırılması sonucunda BTK tarafından karar uygulanmaktadır. Yapılan incelemeler esnasında içerik ve yer sağlayıcı olarak Türkiye dışından yayın yapan; http://mucadelebirligi13.net, http://siyasihaber6.org, http://pirha.net, http://yeniyaşam2.com ve https://yeryuzupostasi.org URL adresli internet sitelerinden milli güvenlik ve kamu düzenine karşı yayınlar yapıldığı değerlendirmiştir” denildi. 

Hakimlik, ayrıca gazete ve internet sitelerinin, “Türkiye  Cumhuriyeti Devleti aleyhine yanıltıcı, haksız ve olumsuz algı oluşturucu” ifadelere yer verdiğini ileri sürdü. Mahkeme, Yeni Yaşam Gazetesi ve PİRHA yanı sıra diğer haber sitelerine erişim engelli getirilmesine neden olan içeriği paylaşmazken, Yeryüzü Postası’nda yer alan İbrahim Kaypakkaya’nın “Kemalizm hangi sınıfın ideolojisidir” yazısı gerekçe olarak gösterdi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir