Rusya Ukrayna’ya yönelik işgal operasyonu başlattı

kategori:

Rusya’nın Ukrayna’nın doğusundaki Donbass bölgesine günlerdir beklenen işgal operasyonu bu sabah başladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, sabah 6 civarında yaptığı açıklamada “Rusya’nın NATO’nun genişletilmemesi konusunda bir uzlaşmaya varma girişimleri boşa çıkarıldı. İttifakın genişlemesiyle birlikte durum daha tehlikeli hale geliyor. Artık buna sessiz kalamayız” diyerek operasyonu ilan etti. Rus askerlerinin Donbass’a girdiği belirtilirken, Ukrayna’nın başkenti Kiev’den de patlama haberleri geldi.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı, Rusya’nın operasyonu sırasında şu ana kadar sekiz kişinin öldüğünü, dokuz kişinin yaralandığını açıkladı. Patlama ve siren seslerinin geldiği Kiev’de çok sayıda araç kentten çıkmaya çalışırken görüntülendi. Birçok benzin istasyonunda da uzun kuyruklar oluştuğu, bir metro istasyonuna sığınanlar ile havalimanında bekleyenlerin olduğu belirtiliyor.

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, ‘gayrımeşru’ saldırısı nedeniyle Moskova’dan hesap soracaklarını söyledi. Von der Leyen, saldırının provokasyon yapılmadan gerçekleştiğini belirterek, “Kremlin’den hesap soracağız” dedi. AB ülkesi liderlerin bugün Brüksel’de biraraya gelmesi bekleniyor. 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir