Migros Depo işçilerinin direnişi kazanımla sonuçlandı

Migros’un İstanbul Esenyurt deposunda düşük zam dayatmasına karşı fiili grev gerçekleştirdikleri gerekçesiyle işten çıkartılan işçilerin sürdürdüğü grev kazanımla sonuçlandı.

Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası’nın (DGD-Sen) Twitter hesabından yapılan açılmada “Haluk Levent’in arabuluculuğunda Migros yöneticilerinin katılımı ve garantörlüğünde Us Grup ile yapılan görüşmelerin sonuçlandığı ve tüm işçilerin işe geri alınması, ücret artışı, prim ödemeleri ve işçi sağlığı iş güvenliği sorunlarının giderilmesi konularında mutabakata varıldığı.” belirtildi.

3 Şubat’ta başlattıkları fiili grev sonrasında DGD-Sen üyesi işçiler 8 Şubat’ta gerçekleşen polis saldırısıyla depodan çıkartılmış ve 257 işçi işten çıkartılmıştı. İşçiler daha sonra saatlik 4 TL ek zam verilmesi ve bütün işçilerin işe geri alınması gibi taleplerle direnişe başlamışlardı. Günlerdir depo önünde direnişlerini sürdüren İşçiler 18 Şubat’ta Migros Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’ın Beykoz’da bulunan evinin önünde eylem gerçekleştirmişti. Öte yandan işçilerin işten çıkartılması sonrasında yapılan Migros boykotu çağrısı büyük yankı bulmuştu.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir