İngiltere’de 58 üniversitede akademisyenler ücretleri, çalışma koşulları ve emekli maaşlarını savunmak için üç günlük grev gerçekleştirdi

kategori:

İngiltere’de akademisyenler 58 üniversitede emeklilik aylıklarındaki kesintilere ve esnek çalışmaya karşı üç günlük grev gerçekleştirdi.

Üniversite ve Kolej Birliği (UCU) sendikası üyesi akademik personelin 1 Aralık- 3 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirdikleri grevle emeklilik aylıklarındaki kesintilere son verilmesi, güvencesiz ve esnek çalışma anlamına gelen “sıfır saat sözleşmesi” dayatmasından vazgeçilmesi, maaşlarına 2500 sterlin iyileştirme zammı yapılması talep ediliyor. Sendika tarafından öğretim üyelerinin reel ücretlerinin 12 yıldır enflasyonun altında yapılan zamlarla yüzde 20 düştüğünü belirtiliyor.

Grevin son günü olan Cuma günü Manchester’da binlerce kişinin katıldığı bir eylem düzenlendi. Manchester Üniversitesi, Manchester Metropolitan Üniversitesi, Royal Northern College of Music ve Salford Üniversitelerinin akademik personeli ve öğrencilerinin katıldığı eylem kapsamında, Oxford yolunda yapılan yürüyüşün ardından All Saints Park’ta bir miting gerçekleştirildi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir