Berlin’de ırkçılığın yükselişine ve hükümetlerin sağcı politikalarına karşı binlerce kişi sokağa çıktı

yazar:

kategori:

Almanya’nın başkenti Berlin’de dün (4 Eylül) binlerce kişi ırkçılığın yükselişine, Avrupa hükümetlerinin mültecilere yönelik tutumu ile ekonomik ve sosyal politikalarına karşı yürüyüş gerçekleştirdi.

Unteilbar (Bölünmez) sloganıyla düzenlenen eyleme çeşitli politik gruplar, sendikalar, iklim aktivistleri ve göçmen gruplarının da aralarında yer aldığı 350 civarında örgüt katıldı. Tarihi Brandenburg Kapısı ile Leipziger Caddesi arasındaki alanda bir araya gelen eylemciler, buradan Karl-Marx-Allee Caddesi’ne yürüdü. Organizatörler eyleme yaklaşık 30 bin kişinin katıldığını açıkladılar.

Eylemde Almanya hükümeti ve diğer Avrupa hükümetlerinin mülteci politikaları da eleştirilirken, Afganistan’dan ayrılmak isteyen ve can güvenliği olmayanlar insanlar için harekete geçilmesi talep edildi. Eylemde ayrıca ırkçılığa karşı mücadele edilmesi, herkes için insanca barınma imkanlarının sağlanması, iklim krizine karşı etkin önlemler alınması ve dünyada herkesin Covid-19 aşılarına erişmesinin sağlanması gibi talepler dile getirildi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir