Anasayfa / Haberler / Afganistan’da kadınlar Taliban’a karşı direniyor

Afganistan’da kadınlar Taliban’a karşı direniyor

Taliban’ın iktidarı ele geçirdiği Afganistan’da kadınlar Taliban’ın kadın düşmanı politikalarına karşı, çalışma ve eğitim hakkı talebiyle eylemler gerçekleştiriyor.

Eylemler yeni hükümette kadınların yer almayacağı açıklamasının ardından başladı. Önceki gün Herat kentinde bir araya gelen onlarca kadın “Eğitim, çalışma ve güvenlik hakkımızdır” sloganı attı.

Kadınlar Başkent Kabil’de de iki gündür eylemler gerçekleştiriyor. Dün (4 Eylül) de Başkanlık Sarayı’na çıkan bir köprüde toplanan onlarca kadın saraya yürüyüş düzenlemek istedi. Slogan atan kadınlara Taliban güçleri biber gazı ile saldırdı, saldırıda yaralananlar oldu.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir