Yangın bölgelerinde örgütlenen ırkçı çeteler yol kesiyor, insanlara saldırıyor: Aydın’da 100 kişilik ırkçı grup, durdurdukları bir aracın içinde bulunan 3 kişiye linç girişiminde bulundu

Aydın Efeler ilçesinin Umurlu Emirdoğan Mahallesi’nde, gece saatlerinde Balıkesir plakalı bir aracın, orman yakmak için bölgeye geldiği söylentisi üzerine 100 kişilik ırkçı bir grup aracı durdurdu, aracın içindeki 3 kişiye linç girişiminde bulundu.

Araca hasar veren, içindeki şahıslara saldırdı. Görüntülerde, 100’ü aşkın kişinin “Gebersinler” sloganı ve hakaretlerle 3 kişinin içinde bulunduğu jandarma aracının önünü kesmeye çalıştığı görülüyor. Mahallede bulunanların ihbarı üzerine olay yerine gelen jandarma linç girişiminde bulunanlara herhangi bir müdahalede bulunmazken arabanın içindeki 3 kişiyi gözaltına alarak, Efeler Jandarma Karakolu’na götürdü.

Gazeteci Metin Yoksu da Twitter hesabından, Yatağan Milas arasında yollarının kesildiğini duyurdu.

Yoksu olaya ilişkin Twitter’dan yaptığı paylaşımda “Yatağan Milas yolunda yolumuzu kesip biz ve oradaki insanlara GBT yapmaya çalıştılar dün gece hatta video kaydına başlamadan önce bana dahi basın kartı sordu bu şahıs. İnsanlar Ören’in tahliyesine yakınlarına koştururken bunlar yaşandı bu açıkca suçtur!” ifadelerini kullandı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir