Tokyo’da Olimpiyatları’nın açılış töreni sırasında yüzlerce kişi oyunların iptal edilmesi talebiyle eylem gerçekleştirdi

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları, Covid-19 salgını nedeniyle verilen bir yıllık ertelemenin ardından dün (23 Temmuz) TSİ 14.00’te başladı.

Japonya’nın başkenti Tokyo’da olimpiyatların iptal edilmesi talebiyle haftalardır süren eylemler, açılış günü de devam etti. Gün boyu Tokyo’nun çeşitli noktalarında oyunların iptal edilmesi talebiyle gösteriler gerçekleştirilirken, açılış töreni sırasında da Harajuku istasyonunda toplanan yüzlerce kişi törenin gerçekleştirileceği Meiji-Jingu Park’ta bulunan Olimpiyat Stadı’na yürüdü.

Stadyumun çevresi bariyerlerle çevrilirken, polis bölgeyi abluka altına aldı. Olimpiyat oyunları için çok yüksek bütçeler ayrılmasının yanı sıra Covid-19 Pandemisi’nin devam ettiği bir dönemde böylesi büyük bir organizasyonun yapılmasını eleştiren eylemciler “Olimpiyatlar yoksulları öldürüyor.” “Olimpiyatları iptal edin! Yaşamları kurtarın!”, “Olimpiyatlara Hayır!” yazılı döviz ve pankartlar taşıdı.

Kamu bütçesinden milyarlarca doların harcandığı olimpiyat oyunlarının gerçekleştirileceği tesislerin inşası için binlerce kişi yerinden edildi. Öte yandan Olimpiyatların başlamasından önce günde 2000’den fazla kişinin koronavirüse yakalandığı Tokyo’da oyunların başlamasıyla sayının artması bekleniyor.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir