Anasayfa / Haberler / İtalya’da G8 karşıtı eylemler sırasında polis tarafından öldürülen anarşist Carlo Giuliani binlerce kişi tarafından anıldı

İtalya’da G8 karşıtı eylemler sırasında polis tarafından öldürülen anarşist Carlo Giuliani binlerce kişi tarafından anıldı

İtalya’nın Cenova kentinde 20 Temmuz 2001 tarihinde gerçekleşen G8 karşıtı eylemler sırasında polis tarafından gerçek mermi ile vurularak öldürülen 23 yaşındaki anarşist Carlo Giuliani’nin ölümünün 20. yılında binlerce kişinin katıldığı bir anma düzenlendi.

Polisler tarafından vurulduğu Alimonda Meydanı’nda toplanan binlerce kişi Giuliani için saygı duruşunda bulundu ve adalet talep etti. Eylemde Giuliani’nin babası tarafından yapılan konuşmada 20 yıldır etkin bir soruşturmanın yapılmadığı ve kimsenin yargılanmadığına dikkat çekildi ve “Gerçeğin açığa çıkmasını istiyoruz.” denildi.

Eylemciler daha sonra Tolemaide caddesi ve Brignole Tren İstasyonu’ndan geçerek Ferrari Meydanı’nda bulunan Ducal Sarayı’na kadar yürüdü.

1990’ların sonundan itibaren yükselen küreselleşme karşıtı eylemlerin parçası olarak Cenova’da düzenlenen G8 karşıtı eylemlerde polis ve eylemciler arasında çıkan çatışmada polis bir minibüsün içinden Kara Blok içerisinde yer alan anarşist Carlo Giuliani’yi doğrudan iki el ateş açarak öldürmüş ve daha sonra minibüsle üzerinden geçmişti.

Giuliani’nin öldürülmesine ilişkin yapılan yargılamada seken kurşunun nefsi müdafaa amacıyla ateşlendiği gerekçesiyle katil polis aleyhindeki suçlamalar düşürülmüştü. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de, İtalyan polisinin yetki sınırları dahilinde hareket ettiğine ancak devletin yargılamayı usule uygun olarak gerçekleştirmemesi nedeniyle tazminat ödenmesine karar vermişti.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir