Anasayfa / Haberler / İran’da sokak eylemleri ve grevler ülkenin geneline yayılarak sürüyor

İran’da sokak eylemleri ve grevler ülkenin geneline yayılarak sürüyor

İran’ın Huzistan eyaletinde, uzun süredir devam eden su ve elektrik kesintileri nedeniyle 15 Temmuz’da başlayan eylemler ülkenin geneline yayılarak sürüyor.

Huzistan’ın birçok kentinde ve Tahran’da eylemler sürerken, Doğu Azerbaycan Eyaleti’nin merkezi Tebriz, Kuzey Horasan Eyaleti’nin merkezi Bucnurd ve Elburz Eyaleti’nin yönetim merkezi olan Kerec’te de yüzlerce kişi yürüyüş gerçekleştirdi.

Tebriz Çarşısı’nda toplanarak “Azerbaycan Huzistan’ın yanındadır” sloganları atan yüzlerce kişiye motorsikletli polisler saldırdı, çok sayıda kişi gözaltına alındı. Bucnurd’ta toplanan yüzlerce kişi de “İslam Cumhuriyeti istemiyoruz!” sloganlarıyla yürüyüş gerçekleştirdi. Kerec’te de çoğunluğu kadınlardan oluşan yüzlerce kişi “Huzistan yalnız değildir.” sloganlarıyla yürüdü.

Huzistan’ın birçok şehirinde ise devam eden eylemlerde, polis ve eylemciler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Devlet, şu ana kadar en az 8 kişinin hayatını kaybettiği eylemleri internet kesintileri ve operasyonlarla engellemeye çalışıyor.

Öte yandan İran genelinde petrol işletmeleri başta olmak üzere birçok iş yerinde grevler ve eylemler sürüyor. Huzistan’da yer alan Hafttapeh Şeker Fabrikası işçileri de daha iyi çalışma koşulları ve ücret talebiyle yaklaşık 10 gündür grevdeler.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir