HDP’ye yönelik saldırıda katledilen Deniz Poyraz binlerce kişi tarafından uğurlandı

İzmir’de Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) yönelik saldırıda Onur Gencer tarafından öldürülen Deniz Poyraz’ın binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Deniz Poyraz’ın cenazesi Konak ilçede bulunan Tepecik Mahallesi’ndeki Mezarlıklar Müdürlüğü’nden alınırken kadınlar tarafından taşınan tabutu, zılgıtlar ve alkışlar eşliğinde aile evinin bulunduğu Bağkuyu Mahallesi’ne götürüldü.

Poyraz’ın cenazesini mahalle girişinde karşılayanların da katılımıyla binlerce kişi “Şehit namirin”, “Denizler ölmez” sloganlarıyla aile evine yürüdü. Kitle, daha sonra sloganlarla cenaze töreninin düzenleneceği Kadifekale Camii’ne yürüdü. Cenaze daha sonra defnedileceği Kaynaklar Mezarlığı’na götürüldü.

Kadifekale’den Buca’ya doğru ellerinde dövizlerle yürüyen eylemcilere çevrede bulunanlar da evlerinden alkış ve zafer işaretleriyle destek verdi. Mezarlıkta binlerce kişi bir araya gelirken, Deniz Poyraz’ın fotoğrafının yer aldığı “Hepimiz Deniz’iz, Hepimiz HDP’liyiz” yazılı pankartı asıldı. Mezarlık, binlerce polis ve jandarma ile zırhlı araçlarla abluka altına alındı.

Mor flamayla sarılan tabutu omuzlayan kadınlar, Poyraz’ı defnedileceği mezara kadar sloganlar eşliğinde yürüdü. Poyraz, “Şehit namirin” sloganları ve zılgıtlar eşliğinde defnedildi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir