Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri polis ve özel güvenlik saldırılarına rağmen direnişi sürdürüyor

kategori:

Boğaziçi Üniversitesi’nde rektör atamalarına karşı direniş 149’uncu gününde polis ve özel güvenliklerin saldırılarına rağmen sürüyor.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri dün öğretim görevlisi Feyzi Erçin’in ders vermesinin engellenmesini protesto etmek için çadır nöbeti başlattı. Güney Kampus’ta bir araya gelen öğrenciler burada sabahlamak için çadırlarını kurdu. Bu sırada polis de kampus önüne yığınak yaptı. Öğrenciler gece saatlerinde ÖGB’ler ve sivil polisler tarafından zorla üniversiteden çıkartıldı.

Üniversitede polis ve özel güvenlik ablukası bugün de devam etti. Okula girmek isteyen öğrenciler, polis ve özel güvenlikler tarafından darp edildi. Saldırıda gözaltına alınan öğrenciler, bir süre polis aracında bekletildikten sonra sonrasında serbest bırakıldı. Okulun kapısına ise kilit vuruldu. Öğrenciler, uzun süre devam eden direnişleri sonucunda okullarına girmeyi başardı.

Üniversite öğretim görevlileri ise rektör atamalarına karşı başlattıkları nöbetin 100’üncü gününde de rektörlük binasına sırtını dönerek protesto gerçekleştirdi. Öğretim görevlileri 100’üncü nöbetin günü nedeniyle rektörlük binası önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir