Filistin halkı İsrail devleti ve ırkçı İsrailli çeteler eliyle etnik temizlikle karşı karşıya

Ramazan ayı başından bu yana İsrail devletinin Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’da Filistinlilere yönelik saldırılarıyla başlayan olaylar, İsrail devleti ve devlet destekli ırkçı İsrailli çeteler eliyle yürütülen pogrom girişimine dönüşüyor. Gazze’ye yönelik İsrail’in saldırıları devam ederken, İsrail devletinin kontrolündeki bölgelerde polis ve İsrailli sivil çeteler tarafından Filistinlilere yönelik sistematik saldırılar gerçekleştiriliyor.

İsrail askerlerinin Batı Şeria’nın pek çok kentinde Filistinlilere gerçek ve plastik merminin yanı sıra göz yaşartıcı gazla gerçekleştirdiği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 3’e, yaralananların sayısının ise 51’e yükseldiği belirtildi.

Önceki gün ordu birliklerinin konuşlandırıldığı, olağanüstü hal ilan edilen ve sokağa çıkma yasağı ilan edilen İsrail’in kuzeyindeki Lod kentinde dün de şiddetli çatışmalar yaşandı. Beerşeba, Tiberya ve Akka kentlerinde sokağa çıkan İsrailli ırkçı gruplar tarafından “Araplara ölüm” ve “Müslümanlara ölüm” sloganlarıyla yürüyüş gerçekleştirildi.

Bat Yam kentinde de toplanan İsrailli ırkçı çeteler karşılaştıkları Filistinlilere saldırdı. Burada Arap bir sürücünün, ırkçı İsrailliler tarafından linç edildiği görüntüler paylaşıldı. Arap nüfusun yoğun olarak bulunduğu Hayfa’da da Araplara yönelik saldırı görüntüleri paylaşıldı.

İsrail’in abluka altındaki Gazze’ye düzenlediği saldırılarda ise 11 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle yaşamını yitirenlerin sayısı 83’e yükseldi, yaralı sayısının 400’ü aştığı aktarıldı. İsrail Ordusu sözcüsü Jonathan Conricus, bugün yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne kara harekatı hazırlıklarını sürdürdüğünü, ancak şu ana kadar harekete geçme emri verilmediğini söyledi. 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir