İsrail devleti Filistinlilere yönelik saldırılarını sürdürüyor

kategori:

İsrail’in Tel Aviv yakınlarındaki Lod kentinde, önceki gün polis tarafından vurularak öldürülen İsrail vatandaşı bir Filistinli için dün düzenlenen cenaze töreni sonrasında, polis ve Filistinli gençler arasında çatışma çıktı.

Gece saatlerine kadar süren çatışmalarda polise ve İsrailli yerleşimcilere ait çok sayıda araç yakıldı, en az iki Filistinli yaşamını yitirdi. Kentte gece boyunca devam eden çatışmalar sonrasında Lod valisi, İsrail ordusundan destek istedi. Bu sabah saatlerinden itibaren ise İsrail ordu birliklerinin Lod şehrine konuşlandırıldığı ve şehrin tüm giriş çıkışlarını kapatıldığı bildiriliyor. Şehirde aşırı sağcı çetlerin Filistinlilere yönelik saldırılar gerçekleştirdiği yönünde haberler geliyor.

Öte yandan İsrail’in Filistin’in Gazze bölgesine saldırıları devam ediyor. Gazze’nin Ömer el-Muhtar Mahallesi’nde sivillerin yaşadığı, ticari açıdan en işlek bölgelerden birinde yer alan bir bina da İsrail savaş uçakları tarafından vuruldu. İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 56’ya yükseldi. Yaşamını yitirenlerin 14’ünün çocuk olduğu belirtildi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir