İngiltere’de bir erkek polis tarafından öldürülen Sarah Everard için kadınlar sokağa çıktı

İngiltere’de bir erkek polis tarafından kaçırıldıktan sonra öldürülüp cansız bedeni ormanlık alana atılan Sarah Everard için birçok kentte binlerce kadın sokağa çıktı. Polisin pandemi önlemleri bahanesiyle eylemleri yasaklama çabasına rağmen birçok noktada eylemler gerçekleştirildi.

İngiltere’nin başkenti Londra’nın güneyinde yer alan Sarah Everard’ın kaçırıldığı Clapham kasabasında, polisin yasaklama girişimlerine rağmen çoğunluğu kadınlardan oluşan 5 bin kişinin katıldığı bir anma gerçekleştirildi. Akşam saatlerinde bir araya gelen kadınlar polisin tehditlerine rağmen eylemlerine devam edince, polis saldırdı. Saldırıda birçok kişi polis tarafından darbedilirken, 4 kadın gözaltına alındı. Eylemciler polis saldırısına “Size yazıklar olsun”, “Kendinizi tutuklayın” sloganlarıyla tepki gösterdi.

İngiltere’nin farklı şehirlerinde bir çok noktada Sarah Everard için anma ve eylemler gerçekleştirildi. Eylemlerde, “Adalet yoksa barış yok. polisin canı cehenneme”, “Sokaklarımızı geri alacağız”, “Sokaklarda güvenlik istiyoruz”, “Erkeklerinizi eğitin”, “Bu yıl katledilen 118 kadın yetmedi mi”, “Polise lanet olsun” sloganları atıldı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir