17 Kasım Devrimci Örgütü tutsağı Dimitris Koufodinas açlık grevini sonlandırdı

Yunanistan’da, 17 Kasım Devrimci Örgütü tutsağı Dimitris Koufodinas, 8 Ocak’ta başlattığı açlık grevini 66. gününde sonlandırdı.

Koufontinas, sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine kaldırıldığı Lamia Hastanesi yoğun bakım odasında telefon aracılığıyla yaptığı açıklamayla açlık grevine son verdiğini duyurdu. Koufontinas, “Şu an Yunanistan’da sürmekte olan eylemler, benim açlık grevine başlama sebebime göre çok daha önemli. Sokaktaki herkese en içten dayanışma duygularımı ifade etmek isterim. Orada sizinleyim. Hükümet yasaların ve anayasanın aşağılanması, yerle bir edilmesi konusunda ne kadar pervasız olduğunu bir kez daha gösterdi. Sokaklardaki eylemler de onların halk tarafından yargılanmasıdır” ifadelerini kullandı.

Koufontinas açıklamasında “Tüm ilerici dostlara destekleri için teşekkür ederim. Bu dayanışma sadece açlık grevindeki bir kişiyle dayanışma değildir, insanlıktan çıkmış bir hükümete karşı mücadele ile dayanışmadır. Bu dayanışma bizlere bu pervasızlığa, şiddete ve otoriterliğe karşı direnişin var olduğunu, hala umut olduğunu göstermiştir” dedi. 

18 Temmuz 2002 tarihinden bu yana tutsak olan Dimitris Koufodinas ailesinin yanında olmak için Domokos kentindeki yüksek güvenlikli hapishaneden Atina’daki Korrydallos hapishanesine nakil talebiyle açlık grevine başlamıştı. Koufodinas’la dayanışmak için 2 haftayı aşkın bir süredir Yunanistan’ın bir çok kentinde kitlesel eylemler gerçekleştiriliyordu. Bazı Avrupa şehirlerinde de Koufodinas’la dayanışma amacıyla gösteriler düzenleniyordu.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir