Anasayfa / Haberler / Berkin Elvan ölümünün 7’nci yılında mezarı başında anıldı

Berkin Elvan ölümünün 7’nci yılında mezarı başında anıldı

Gezi direnişi sırasında Okmeydanı’nda, polisin attığı gaz fişeğiyle başından vurulan ve 269 gün süren yaşam mücadelesinin sonunda hayatını kaybeden Berkin Elvan, Feriköy’deki mezarının başında anıldı. Ailenin çağrısı üzerine yapılan anmaya çok sayıda kişi katıldı. 

Elvan’ın mezarı başında konuşan davanın avukatlarından Can Atalay, katledilen tüm çocuklar için bir arada olduklarını belirtti. Atalay, “Bir seher vakti bir çocuk sokağın ortasında vuruldu öldürüldü. Bir tanesi dışında katiller henüz yargılanmaya dahi başlanmadı. O bir katilin de alacağı ceza her ne kadarsa onu almaması için milyon tane dümen çevriliyor” ifadelerini kullandı.

Atalay’ın konuşmasının ardından katledilen çocuklar için saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra konuşan Berkin’in babası Sami Elvan “Biz diyoruz ki bu ülkede eşitlik, adalet, barış olsun. Azmettiriciler bu ülkede bir eli yağda bir eli balda hayatını devam ettiriyor. 14 yaşındaki çocuğu terörist ilan ettiler bu hangi kitapta yazıyor” ifadelerini kullandı. 

Daha sonra söz alan Berkin’in annesi Gülsüm Elvan ise Recep Tayyip Erdoğan’ın Gezi ile ilgili “Hesabını sorduk soracağız” sözlerini hatırlatarak “Hesabın bu mu Recep Tayyip Erdoğan? 14 yaşında bir çocuk. Senin vicdanın varsa onunla baş başa bırakıyorum. 7 yıldır bu acıyı çektirdin bana. Bugün de yine burada üstümüze saldırmaya çalışıyorsun. Biz Roboskî, Ankara, Suruç, Sur’da üç aylık bebeği mi unutalım? Ama emin ol ki bütün bu olanlar, bütün bu annelerin başta ben olmak üzere iki eli yakanda.” diye konuştu.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir