Yunanistan’da açlık grevindeki Dimitris Koufodinas’la dayanışma eylemleri sürüyor

yazar:

kategori:

Yunanistan’da, hapishanede sürdürdüğü açlık grevinin 56. gününde olan 17 Kasım Devrimci Örgütü tutsağı Dimitris Koufodinas’la dayanışmak için eylemler sürüyor.

Atina’da binlerce kişi Yunanistan Parlamento binası önünde beşincisi gerçekleştirilen eylem için bir araya geldi. Eylem öncesinde polis yığınak yaparken, pandemi önlemleri gerekçesiyle engelleme çabalarına rağmen Parlamento binası önünde bir araya gelen binlerce kişi Omonia Meydanı’na yürüyüş gerçekleştirdi. Atina’nın yanı sıra Selanik, Yanya, Patras gibi bir çok şehirde Koufodinas’la dayanışma eylemleri gerçekleştirildi.

Koufodinas’la dayanışmak için bir çok Avrupa kentinde de eylemler gerçekleştiriliyor. Stockholm’de Yunanistan Büyükelçiliği önünde bir araya gelen anarşistler “Yunan hükümeti politik mahpuslara işkence yapıyor. Koufontinas için adalet.” yazılı pankart açarak, Yunanistan hükümetinin Koufodinas’ın taleplerini kabul etmesini talep etti. Almanya’nın Leipzig kentinde onlarca kişi Koufodinas’la dayanışmak için eylem gerçekleştirdi. Eylemciler yürüyüş güzergahında Connewitz karakolunun camlarını kırdı ve duvarlarına yazılama yaptı.

Öte yandan Lamia kenti savcısının Dimitris Koufontinas’ın sağlık durumu nedeniyle hastanede tedavi altına alınması gerektiği gerekçesiyle cezaevi sürecinin askıya alınması talebinde bulundu.

16 yıldır kaldığı Korrydollas Hapishanesi’nden isteği dışında sevk edilen 17 Kasım Devrimci Örgütü tutsağı Dimitris Koufontinas’ın 8 Ocak’ta başlattığı açlık grevi kritik bir sürece girdi. 18 Temmuz 2002 tarihinden bu yana tutsak olan Koufodinas ailesinin yanında olmak için Domokos kentindeki yüksek güvenlikli hapishaneden Atina’daki Korrydallos hapishanesine nakil talebiyle açlık grevini sürdürüyor. Ancak Yeni Demokrasi hükümetinin Aralık ayında çıkardığı kararnamede terör suçlarından yargılanan mahkumların açık cezaevlerine gönderilmesi yasaklanması nedeniyle nakli yapılmıyor.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir