Anasayfa / Haberler / Myanmar’da darbeci askerlerin katliamlarına rağmen eylemciler sokakları terk etmiyor

Myanmar’da darbeci askerlerin katliamlarına rağmen eylemciler sokakları terk etmiyor

Myanmar’da en az 38 kişinin hayatını Çarşamba günkü eylemlerin ardından Perşembe günü ülkenin bir çok yerinde on binlerce kişi darbeye karşı sokaklara çıktı. Birleşmiş Milletler (BM) Myanmar Özel Temsilcisi Christine Schraner Burgener’in açıklamalarına göre Çarşamba günü darbe karşıtı eylemlerde bugüne kadarki en yüksek can kaybı yaşandı.

Gerçek mermi ile eylemcilerin üzerine ateş açan ordu ve polisin katliamlarına rağmen Perşembe günü gerçkeleşen eylemlere on binlerce kişi katıldı. Ülkenin bir çok noktasınd gerçekleşen eylemlerde polis ve eylemciler arasında yine çatışmalar yaşandı.

Başkent Yangon’un bazı bölgelerinde eylemciler, polisin görüşünü engellemek için caddenin karşısındaki sıralara çarşaflar astılar. Ayrıca barikatları güçlendirmek için dikenli teller kullandılar. Öte yandan Yangon’da polisin üç sağlık görevlisini ambulanstan indirerek, silah dipçikleri ve coplarla darp ettiği, ambulansı ise tahrip ettiklerine dair görüntüler sosyal medyada yayınlandı.

Mandalay’da ise Perşembe günü erken saatlerde beş savaş uçağının şehrin üzerinde birkaç defa alçak geçiş yaptığı belirtiliyor. Kolluk kuvvetlerinin gerçek mermiler kullanmaya devam ettiği Perşembe günü gerçekleşen eylemlerde de en az 16 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda eylemcinin de yaralandığı belirtiliyor.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir