Maltepe Belediyesi grevinde 6. Gün: Genel-İş yine işçilerin iradesini yok sayarak anlaşma imzaladı, işçiler yaptıkları referandum sonucunu bekliyor

Maltepe Belediyesi ile Genel-İş Sendikası arasında gerçekleşen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması sonrasında 23 Şubat’ta başlayan grev 6. gününde. Genel-İş sendikası Kadıköy Belediyesi’nden sonra Maltepe Belediyesi’nde de işçilerin iradesini yok sayarak toplu iş sözleşmesine imza attı.

Genel-İş Genel Merkezi’nin Maltepe Belediyesi yönetimi ile yaptığı görüşme sonrasında, belediyenin ikramiyeler, yol, yemek vs her şey içinde 4600-TL önerisini oylamak için işçiler tarafından sandık kurdu. Verilen teklifin oylanacağı referandum devam ederken, CHP’li Belediye Başkanı Ali Kılıç sosyal medya hesabından anlaşmaya varıldığını duyurdu. Kılıç yaptığı açıklamada “Genel İş Sendikası ile sürdürdüğümüz Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlanmıştır. Bu süreçte sağduyu ve anlayışını esirgemeyen halkımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Genel Başkan Yardımcımız @veliagbaba, İstanbul İl Başkanımız @Canan_Kaftanci
ve Büyükşehir Belediye Başkanımız @ekrem_imamoglu‘na özverileri için Maltepe Halkı ve kurumum adına teşekkür ediyorum.”
ifadelerini kullandı. 

Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 2 Nolu Şube ise “Şubemizin, irademizin ve işçilerin iradesine ipotek koyulmaya çalışılıyor. Biz bir anlaşma sağlamadık, bizim irademiz dışında kimse imza atamaz.” açıklaması yaparak işçileri Temizlik İşleri Genel Müdürlüğü şantiyesinde toplanmaya çağırdı. Şube yönetimi, temsilciler ve işçiler referandum sonucuna göre hareket edeceklerini duyurdu.

İşçiler tarafından yapılan oylamada belediyenin teklifinin reddedilerek greve devam edilmesi kararı alınmasına rağmen grev sonlandırıldı. İşçiler tarafından belediyenin teklifi sonrasında yapılan referandum sonunda 525 kişi greve devam edilmesi yönünde, 42 işçi anlaşmanın kabul edilmesi yönünde oy kullandı.

Genel-İş’in Maltepe Belediyesi ile yaptığı anlaşmanın ardından, akşam saatlerinde açıklama yapan şube yöneticileri “İmza atıldı, yapılacak bir şey yok.” diyerek grevin sona erdiğini ilan etti. İşçiler sendikaya “Milletvekili olmak için sendikacılık yapıyorlar. Şimdi neredeler? Tek yol sendikadan istifa etmek.” diyerek tepki gösterdi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir