Anasayfa / Haberler / Arjantin’de hükümete yakın kişilere aşı uygulamasında ayrıcalık yapıldığının ortaya çıkması sonrasında binlerce kişi sokağa çıktı

Arjantin’de hükümete yakın kişilere aşı uygulamasında ayrıcalık yapıldığının ortaya çıkması sonrasında binlerce kişi sokağa çıktı

Arjantin’in çeşitli şehirlerinde, hükümete yakın bazı kişilere ayrıcalıklı bir şekilde yeni tip koronavirüs aşısı uygulanmasının ortaya çıkması sonrasında eylemler gerçekleştirildi.

Cumartesi günü Başkent Buenos Aires’te binlerce kişi devlet başkanlığı binası Casa Rosada’nın karşısında bulunan Mayıs Meydanı’nda toplanarak aşı yolsuzluğunu protesto etti. Eylemde “Bana aşımı ver”, “Paramızı boşa harcamayı bırakın” sloganları atıldı ve Casa Rosada’nın demir parmaklıklarına hükümet karşıtı dövizlerle siyah kurdeleler asıldı. Bazı kişiler de protestoya arabalarıyla katılarak korna çalma eylemi yaptı. Buenos Aires’in yanı sıra Cordoba, Mar del Plata ve Mendoza gibi bir çok şehirde de binlerce kişinin katıldığı eylemeler gerçekleştirildi.

Hükümete yakınlığıyla bilinen gazeteci Horacio Vertbisky’nin, katıldığı bir radyo programında, arkadaşı olan Sağlık Bakanı Gines Gonzalez Garcia aracılığıyla kendisine Kovid-19 aşısı yapıldığını duyurması sonrasında aşı uygulamlarındaki bazı kişilere ayrıcalık yapıldığı ortaya çıkmıştı. Garcia’nın istifasına yol açan aşı yolsuzluğunda aralarında eski Devlet Başkanı Eduardo Duhalde, bazı siyasiler ve hükümete yakın kişilerin bulunduğu en az 70 kişiye aşı yapıldığı ortaya çıkmıştı.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir