Atina’da açlık grevindeki Dimitris Koufodinas’la dayanışma eylemine binlerce kişi katıldı

Yunanistan’da, hapishanede sürdürdüğü açlık grevinin 51. gününde olan 17 Kasım Devrimci Örgütü tutsağı Dimitris Koufodinas’la dayanışmak için eylemler sürüyor.

Bugün Atina’da binlerce kişi Yunanistan Parlamentosu’nun bulunduğu Sintagma Meydanı’nda bir araya geldi. Burada yapılan konuşmalarda Dimitris Koufodinas’ın durumunun giderek kötüleştiği, yaşanacak tüm olumsuz gelişmelerden Yeni Demokrasi hükümetinin sorumlu olacağı belirtildi. Eylemciler daha sonra Omonia Meydanı’na ve oradan da Exarcheia’ya yürüyüş gerçekleştirdi.

16 yıldır kaldığı Korrydollas Hapishanesi’nden isteği dışında sevk edilen 17 Kasım Devrimci Örgütü tutsağı Dimitris Koufontinas’ın 8 Ocak’ta başlattığı açlık grevi kritik bir sürece girdi. 18 Temmuz 2002 tarihinden bu yana tutsak olan Koufodinas ailesinin yanında olmak için Domokos kentindeki yüksek güvenlikli hapishaneden Atina’daki Korrydallos hapishanesine nakil talebiyle açlık grevini sürdürüyor. Ancak Yeni Demokrasi hükümetinin Aralık ayında çıkardığı kararnamede terör suçlarından yargılanan mahkumların açık cezaevlerine gönderilmesi yasaklanması nedeniyle nakli yapılmıyor.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir