Maltepe Belediyesi işçilerinin grevinin 5. günü: Belediyenin organize ettiği grup işçilere saldırdı, İBB grev kırıcılığını savundu

Maltepe Belediyesi ile Genel-İş Sendikası arasında gerçekleşen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması 23 Şubat’ta başlayan grev 5. gününde devam ediyor.

Grev kırıcılığına karşı Maltepe’nin genelinde gezen işçilere, Küçükyalı mahallesinde daha önceden organize edildiği anlaşılan yaklaşık 100 kişilik bir grup tarafından saldırı düzenlendi. Grevi kırmak için çöpleri toplayan bu kişilerin Maltepe Spor’un tribün ekibi olduğu ve bazı otopark işlerine baktıklarını belirtiliyor.

Gün boyu başka bir çok noktadan da Maltepe Belediyesi’nin organize ettiği grupların ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekiplerin farklı bölgelerden Maltepe’ye gelerek, grevi kırmaya çalıştığına dair haber ve görüntüler paylaşıldı. İşçiler ise saldırılara rağmen aktif mücadeleyle grev kırıcılığını engelliyor.

Twitter’da Maltepe Belediyesi İşçileri Grevde (@KGrevde ) hesabından yapılan açıklamada “Küçükyalı’da işçi arkadaşlarımıza yaklaşık 100 kişilik bir grup tarafından planlı bir saldırı yapıldı. Gerekli araştırmaları yapıyoruz, ilerleyen saatlerde bunu organize eden, işçilere saldırtan kişileri yapacağımız basın açıklamasıyla tek tek açıklayacağız. Belediye yönetimi ve arkasına takılanlarla süreç, toplu sözleşme grev süreci olmaktan çıkarak, direk işçi sınıfına yönelik saldırının bir zemini haline getirilmeye çalışılıyor. Biz işçiler bu sokaklara da, bu ilçeye de hakimiz. Saldırıları nasıl püskürteceğimizi biliriz.” ifadeleri kullanıldı.

İstabnul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ise grev kırıcılığı yaptığını kabul eden bir duyuru yayınladı. “Maltepe’de Halk Sağlığı İçin Çöpleri İBB Topluyor” başlığıyla yayınlanan açıklamada halk sağlığı gerekçesiyle İBB’nin ilçedeki çöpleri toplamaya başladığı itiraf edildi. Grev kırıcılığı yapıldığının itiraf edildiği İBB’nin açıklamasında “Bazı çevrelerce İBB’ye yönelik ‘grev kırıcı’ yakıştırmasının, içinde bulunduğumuz salgın ortamında kabul edilmesi mümkün değildir. Bu yakıştırmayı, İBB ailesi olarak sözün sahiplerine iade ediyoruz.” denildi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir