Kadıköy Belediyesi’nde TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev başladı

Genel-İş Sendikası ile CHP’li Kadıköy Belediyesi arasında süren toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine 2 bin 300 belediye işçisi gece saatlerinden itibaren greve başladı.

TİS görüşmelerinin tıkanması sonrasında Genel-İş sendikası tarafından grev kararı alınmıştı. Ancak DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası ve Kadıköy Belediyesi arasında görüşmeler sürüyordu.

Genel-İş İstanbul 1 No’lu şube üyesi işçiler gece saatlerine kadar kar yağışına rağmen görüşmelerin sürdüğü Kadıköy Belediyesi binası önünde bekledi. Görüşmelerden yine olumlu sonuç çıkmaması üzerine grev fiilen başlatıldı. Sloganlarla İşçiler önceden de duyurdukları gibi gece 00.01 itibarıyla belediye binası önüne grev pankartını astı. Belediye önünde grev hattı kuran işçiler, slogan ve halaylarla bekleyişlerini sürdürüyor.

Belediye binasının yanı sıra Kadıköy Süreyya Operası’nın da olduğu bir çok noktaya grev pankartı asıldı.

Kadıköy Belediyesi işçileri toplu sözleşme görüşmelerinde enflasyon oranında zam isterken, belediye yönetimi ise enflasyonun yarısının altında kalan bir zam önermişti. Grevin başlamasının ardından Genel-İş Anadolu Yakası 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Arıkan, “Alanı da tutacağız masayı da ” sözleriyle uzlaşma çabalarının devam ettiği mesajı verdi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir