Anasayfa / Haberler / Paris’te tarihi Hôtel-Dieu hastanesi göçmenler için insanca barınma talebiyle işgal edildi

Paris’te tarihi Hôtel-Dieu hastanesi göçmenler için insanca barınma talebiyle işgal edildi

Hava sıcaklığının -4 dereceye düştüğü Paris’te, Île de la Cité bölgesinde bulunan tarihi Hôtel-Dieu hastanesi, Cumartesi günü aralarında Utopia 56’ın da bulunduğu kollektiflerin desteğiyle yaklaşık 100 göçmen tarafından işgal edildi.

“Hadi ısınalım” sloganıyla gerçekleşen işgal eyleminde göçmenler için dondurucu hava koşullarında insanca barınma hakkı talep edildi. Eylemi örgütleyen kolektifler Hotel-Dieu’nun üçte ikisinin yıllardır boş olduğunu, 60.000 m2’lik boş alanların lüks mağazaların kullanımına açıklmak istediğini belirtiliyorlar. Eylemciler Paris’teki boş binaların göçmenlerin barınması için kullanılması gerektiğini vurguluyorlar.

İşgal eylemi birkaç saatin sonunda askeri birliklerin saldırısıyla sonlandırıldı. Saldırının ardından işgal eylemi bitirilirken, eyleme katılan göçmenler geçici olararak barınaklara yerleştirildi.

Paris’te binlerce göçmen sokaklarda ve insanlık dışı koşullara sahip olan barınaklarda yaşamaya çalışıyor. Göçmenler daha önce de insanca barınma hakkı talebiyle République Meydanı’nı ve Paris’in 16. bölgesindeki terk edilmiş bir okulu işgal etmişlerdi.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir