Anasayfa / Haberler / ABD’de Trump destekçileri Kongre’yi bastı: 4 kişi yaşamını yitirdi

ABD’de Trump destekçileri Kongre’yi bastı: 4 kişi yaşamını yitirdi

ABD başkanlık seçimlerinde belirlenen delege oylarının sayılıp Joe Biden’ın başkanlığının resmileşeceği oturumu esnasında Trump destekçileri Kongre binasını bastı. Trump’ın konuşması sonrasında Kongre’ye yürüyen bir grup kapıları kırarak içeri girerken, Senato’daki oturuma başkanlık yapan Başkan Yardımcısı Mike Pence sığınaktan tahliye edildi. Temsilciler Meclisi üyelerinin büyük kısmı da salondan çıkarıldı. Kongre binasında Trump destekçisi olduğu belirtilen bir kadın göğsünden vurularak öldürüldü.

Trump Kongre binasının basılmasından yaklaşık iki saat sonra ‘eve dönün’ çağrısı yaptı. Twitter’dan yayınladığı görüntülü mesajda, seçimleri kazandığı iddiasını tekrarlayarak “Acı içinde olduğunuzu, incindiğinizi biliyorum. Bizden çalınan bir seçim var. Şimdi eve dönmeniz gerekir. Huzuru, kanun ve düzeni sağlamamız gerekir. Kanun ve düzen ile insanlarımıza saygı göstermek zorundayız.” ifadelerini kullandı. 

Washington’daki olaylarda toplam 4 kişi yaşamını yitirirken, 52 kişi gözaltına alındı. Trump yanlılarının kongreye girişinin ardından sokağa çıkma yasağının ilan edilirken olaylar, Ulusal Muhafızların devreye girmesiyle bastırıldı. Ulusal Muhafızların konuşlandırılması emrini Trump yerine Mike Pence tarafından verildiği iddia edildi. 4 saatlik işgalin ardından Kongre binası boşaltıldı.

Bazı eylemcilerin silahlı olduğu ve Temsilciler Meclisi’nin girişinde polisle çatışma riski bulunduğu belirtildi. Salonun dışında göz yaşartıcı gaz atıldığı aktarılıyor.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir