Boğaziçi Üniversitesi’nin ardından ODTÜ’de de rektör atamalarına karşı eylem

yazar:

kategori:

2015 seçimlerinde AKP milletvekili aday adayı olan Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasına karşı eylemler devam ederken ODTÜ öğrencileri de rektörlerin atamayla göreve gelmesine karşı eylem gerçekleştirdi.

ODTÜ öğrencileri rektörlük binası önünde gerçekleştirdikleri eylemde “Verşan Kök ODTÜ’ye rektör olamaz”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz.” sloganları attı. ODTÜ öğrencileri, Boğaziçi Üniversitesi’ne Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına karşı devam eden eylemlerle dayanışma içerisinde olduklarını ifade etti. Öğrenciler tarafından yapılan açıklamada, “Bu atama iktidarın üniversiteleri kendi politik ihtiyaçları ve sermayenin çıkarlarına göre dönüştürme gayesiyle yapılmıştır.” denildi.

Rektör atamalarının üniversitelerin özgür düşünceden ve demokratik yapıdan uzaklaştırdığı ifade edilen açıklamada, “Sermayenin hizmetinde birer iş merkezi haline getirilmek isteniyor. Üniversiteliler ses çıkarmayan, iktidarın emrinde, biat eden, tek tipleşmiş bir kalıba sokulmaya çalışılıyor” denildi. 

“ODTÜ Öğrencileri olarak üniversiteleri arka bahçesine dönüştürmeye çalışan iktidara ve yaptıklarına karşı mücadele edeceğiz, kayyum-yandaş rektörlere geçit vermeyeceğiz. ODTÜ öğrencileri olarak Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin talepleri, bizim de taleplerimizdir” denilen açıklamada rektörlerin; öğrenci, akademisyen ve emekçilerle üniversitenin tüm bileşenlerinin ortak iradesiyle seçilmesi gerektiği ifade edildi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir