Anasayfa / Haberler / Boğaziçi Üniversitesi eylemleri gözaltılara ve yasaklara rağmen 3. gününde devam etti: Boğaziçi yalnızca Boğaziçi’nden ibaret değildir

Boğaziçi Üniversitesi eylemleri gözaltılara ve yasaklara rağmen 3. gününde devam etti: Boğaziçi yalnızca Boğaziçi’nden ibaret değildir

2015 seçimlerinde AKP milletvekili aday adayı olan Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasına karşı eylemler gözaltılara ve yasaklama kararına rağmen 3. gününde devam etti.

4 Ocak’ta gerçekleşen eylemin ardından 5 Ocak sabaha karşı öğrencilere yönelik polis baskınları bugün de devam etti. Aralarında Devrimci Anarşist Faaliyet üyelerinin de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Bugün Boğaziçi Üniversitesi önünde gerçekleştirilecek eylem ise İstanbul Valiliği tarafından pandemi bahanesiyle yasaklandı. Kararın adından Boğaziçi Üniversitesi’nin çevresi bariyerlerle kapatıldı, bölge polis ablukasına alındı. Öğrenciler kimlik kontrolü ardından okula girebildi. 

Yasaklama kararına rağmen rektörlük binası önünde toplanan  çok sayıda öğrenci Melih Bulu’yu protesto etti. Öğrenciler Melih Bulu’nun “Ben hard rock, Metallica dinleyen bir rektörüm.”  sözlerine göndermeyle bina önünde bir süre rock ve metal müzik yayını yaptı. Bulu’nun istifası taleplerini tekrarlayan öğrenciler gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi.

Boğaziçi Üniversitesi öğrenciler daha sonra üniversiteden çıkarak “Yaşasın öğrenci dayanışması”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraberiz ya hiç birimiz”, “Melih Bulu rektörümüz olamaz” sloganlarıyla Beşiktaş’a yürüdü. Yol boyunca birçok kişi alkışlarla öğrencilere destek verdi. Slogan atıp pankartlar taşıyan öğrenciler Kadıköy’de gerçekleştirilecek eylem için Beşiktaş’ta vapur iskelesine geldi.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri vapurla toplu bir şekilde Kadıköy’e gelirken, yüzlerce kişi Kadıköy isklesi önünde toplandı. Vapurdan inen Boğaziçi öğrencileri Kadıköy Rıhtım’da bekleyenler tarafından coşkuyla karşılandı. Kadıköy’de buluşan yüzlerce kişi burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamada “Boğaziçi yalnızca Boğaziçi’nden ibaret değildir, İstanbul Sözleşmesi’ni uygulayın diyen kadınların, Bimeks işçilerinin sesiyiz. Kayyumlar gidene kadar gözaltındaki arkadaşlarımız bırakılana kadar mücadele edeceğiz. Gözaltına alınan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın. Tüm kayyumlar derhal istifa etsin. Kayyumları kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz. Biliyoruz ki kurtuluş yok tek başına ya hep beraberiz ya hiç birimiz.” ifadleri kullanıldı.

Eylem, Cuma’dan itibaren her gün 11.00 ile 16.00 arasında Boğaziçi Üniversitesi önünde direnişe devam edileceğinin duyurulmasıyla son buldu.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir