Hindistan’da çiftçilerin eylemleri birinci ayını doldururken hükümet yeniden görüşme talep ediyor

Hindistan’da tarımsal üretimi ticarileştiren ve destekleri kaldıran üç yasaya karşı çiftçilerin eylemleri birinci ayını dolduruyor. Yeni Delhi’nin içinde ve çevresinde bekleyişlerini sürdüren çiftçiler ve polis arasında zaman zaman çatışmalar yaşanıyor.

Çiftçiler “kara kanunlar” olarak tanımladıkları üç yasa tümüyle geri çekilene kadar eylemlere devam etme kararlılıklarını sürdürürken hükümet yeniden görüşme talep etti.

Tarım bakanlığından üst düzey bir yetkilisi, eylemleri örgütleyen çiftçi sendikalarına yazdığı mektupta, hükümetin gündeme getirdikleri sorunlara “mantıklı bir çözüme” ulaşmaya kararlı olduğunu söyledi. Mektupta “Sizin seçtiğiniz gün ve saatte görüşmeye hazırız.” ifadeleri kullanıldı.

Hindistan’da 26 Kasım’da gerçekleşen ve ülke çapında 250 milyon işçi ve çiftçinin katıldığı genel grevle birlikte Yeni Delhi’ye yürüyüş başlatan çiftçiler günlerdir başkentte ve başkenti çevreleyen yollarda eylemlerini sürdürüyorlar. Tarımsal üretimi ticarileştiren ve destekleri kaldıran yasanın tümüyle geri çekilmesini isteyen çiftçiler ve hükümet arasında çok sayıda görüşme gerçekleştirildiyse de bugüne kadar bir anlaşmaya varılamadı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir