Sincan Hapishanesi’nde SGDF’li gençlere çıplak arama yapıldığı ortaya çıktı

Sincan Hapishanesindeki Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) gençlere çıplak arama yapıldığı ortaya çıktı. Çıplak arama dayatmasına direnen gençlerin gardiyanlar tarafından darp edildiği öğrenildi.

ETHA’nın haberine göre 19 Ekim günü tutuklanarak Sincan 1 Nolu F Tipi Hapishanesine götürülen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi Yücel Yavuz, gönderdiği faksta hapishanede yaşadıkları işkenceyi anlattı.

19 Aralık akşamı sayım için gelen gardiyanların, ayakta sayım dayatmalarına karşı çıktıkları için küfürlü saldırıda bulunduğu anlatan Yavuz, 20 Aralık günü arama bahanesiyle Devrim Taylan Eryılmaz ile birlikte tutuldukları hücrenin basıldığını, gardiyanların hakaret ve küfür ederek şiddet uyguladığını anlattı.

Hücrede gardiyanların işkencesinin ardından Devrim Taylan Eryılmaz ve kendisinin tek kişilik tecrit hücrelerine götürüldüğünü anlatan Yücel Yavuz, burada gardiyanların çıplak arama dayatmasında bulunduğunu, kabul etmedikleri için kıyafetlerinin yırtılarak çıkarıldığını, burada bir kez daha işkenceye maruz kaldıklarını aktardı. Yavuz, gardiyanlar tarafından ölümle tehdit edildiklerini, Sincan 1 Nolu F Tipi Hapishanesi Müdürü tarafından da ölüm ve tecavüzle tehdit edildiklerini söyledi.

Yücel Yavuz ve Devrim Taylan Eryılmaz’ın halen tek kişilik tecrit hücrelerinde tutulduğu öğrenildi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir