Anasayfa / Haberler / Yunanistan’da üniversite öğrencileri kaldıkları yurtları işgal etti

Yunanistan’da üniversite öğrencileri kaldıkları yurtları işgal etti

Atina’daki FEPA (ΦΕΠΑ) üniversite yurtlarında kalan öğrenciler bulundukları yurtları ve yurtlara ait idari binaları işgal etti

Alınteri’nin haberine göre 10 Aralık’ta başlayan işgal eylemine karşı yurt idaresi ve dekanlıktan aynı akşam yapılan açıklamada eylem sonlandırılmadığı taktirde başta yemek olmak üzere elektrik, su, internet vb. hakların kesileceği yönünde tehdit edildiklerini belirten öğrenciler, eylemlerine destek çağrısında bulundu.

Yurt idaresinin ertesi gün yemek haklarını gasp etmesine karşın öğrencilerin cevabı ise yurt yemekhanesinin de kontrolünü ellerine alarak yemeklerin yapımından dağıtılmasına kadar bütün işleri kendilerinin kolektif bir şekilde organize edeceklerinin deklarasyonu oldu.

Yurt yönetimi ve dekanlık ile yapılan görüşmelerde taleplerinin kabul edilmemesinin yanı sıra kendileriyle alay eden, küçümseyen bir tavırla karşılaştıklarını belirttiler.

Eylemin devam etmesi halinde yemekhane personelinin iş sözleşmesini sonlandırmakla tehdit eden yönetimin öğrenciler ile işçileri karşı karşıya getirerek eyleme zarar vermek istediği aktarıldı. Bugün bildiri dağıtımı gerçekleştiren öğrenciler taleplerini bir kez daha dillendirerek eylemlerine kararlılıkla devam edeceklerinin mesajını verdiler. Ayrıca açıklamada, son süreçte her türlü eylem ve direnişi bastırmak için gerici yasalar getirildiğinden dolayı, bu mücadelenin her zamankinden daha da önemli olduğuna yer verildi.

Eylemleriyle dayanışma çağrısını yineleyen öğrencilerin talepleri ise şöyle;

– Yurtlara kabuller ve uzatmalarda öğrencilerin sosyo-ekonomik durumları baz alınarak karar verilsin.

– Öğrencilerin yurtlarda talep etikleri sürelerde kalabilmesi kabul edilsin.

– Öğrencilerin barınma taleplerine karşı sebep göstermeksizin kabul süreleri uzatılıyor. Başvurular en kısa sürede sonuçlandırılsın.

– Mezuniyet gerçekleşip diplomaları almadan öğrencilerden odaları boşaltmaları istenmesin.

– Yemekhane ile ilgili uzun zamandır kaliteli ve yeterli miktarda yemek talebimiz karşılansın. (550 kişilik ihtiyaç olması ve yemek şirketine 550 kişilik ödeme yapılmasına rağmen 200 kişilik yapılıyor.)

– Covid-19 sürecinde öğrencilerin sağlıklı ve hijyenik koşullarda barınma hakları dikkate alınarak gerekli önlemler alınsın.

– Kampüs içine bir üniversite polis timi koyma planları durdurulsun.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir