Anasayfa / Haberler / Endonezya’da yeni çalışma yasasına karşı başlayan kitlesel eylemleri durdurmak için sendikalar devreye girdi

Endonezya’da yeni çalışma yasasına karşı başlayan kitlesel eylemleri durdurmak için sendikalar devreye girdi

Endonezya’daki yeni çalışma yasalarına karşı eylemlerin kitlesel bir isyana dönüşmesi sonrasında sendikalar üç günlük grevlerini iptal etti.

Cakarta Valisi Anies Baswedan Cuma günü hasarı gezerken, sendika tarafından Başkan Joko Widodo’yu çok işçilerin bir çok hakkını ortadan kaldıran yasanın uygulanmasını engellemeye veya işçiler için korumaları azaltan hükümleri kaldırmaya ikna etmek için bir sonraki adımlarını değerlendirecekleri açıklaması yapıldı.

Konfederasyonun başkanı Said Iqbal, “Yapabileceğimiz diğer önlemler arasında yasanın iptal etmek için yasal yolları kullanmak, yasanın iptalini isteyen kitle hareketini sürdürmek ve yasayı reddetmek için ulusal ve uluslararası kampanyalar yürütmek yer alıyor” dedi.

Üç yıllık azami sözleşme süresinin kaldırılması, kıdem tazminatının düşürülmesi, çalışma saatlerinin arttırılması ve ücretli izinlerin azaltılması gibi düzenlemeler içeren yasanın Pazartesi günü kabul edilmesinin ardından eylemler patlak vermişti. Başkent Cakarta ve çevresindeki şehirlerdeki eylemlere on binlerce insan katılmıştı.

Devam eden eylemlerde, bir çok fabrikada işçiler üretimi durdurup sokağa çıkarken, polis işçilerin yanı sıra üniversite ve lise öğrencilerinin katıldığı eylemlere saldırıyor. Dün (8 Ekim) de başkent Cakarta’da gerçekleşen eylemlerde en az 400 eylemci gözaltına alındı, 60 eylemci ve 6 polis yaralandı.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir