Almanya’nın Wuppertal kentinde mültecilerle dayanışma eylemi

Almanya’nın Wuppertal kentinde Revolutionärer Jugendbund (RJ), Avrupa Birliği’nin ve özellikle Alman devletinin mülteci politikalarıyla işledikleri suçları ifşa etmek ve Yunanistan adalarında sıkışmış olan mültecilerle dayanışmak için eylem gerçekleştirdi.

Merkez tren garının karşısında başlayan eylemde yapılan konuşmalarda Moria’daki mültecilerin durumu hakkında bilgiler verildi ve dayanışmanın önemi açıklandı. Eylemin aynı zamanda polis şiddetine ve ırkçılığa karşı olduğu dile getirildi.

Bu sırada polis eyleme katılan bir genci, koruma maskesini ve kapşonunu aynı anda taktığı için kenara çekip kimlik kontrolü yaptı. Mitinge katılanlardan gencin bırakılması için polisle tartışmaya girenler olurken, polisin dayatması mikrofonda teşhir edildi.

Mitingin devamında, Karawane derneğinin bir temsilcisi polis şiddetini ve polisin işlediği cinayetleri konu eden bir konuşma yaptı. Öfkeli konuşma sırasında polisin mitingdeki dayatmaları da teşhir edilirken, rezil duruma düşen polis, eyleme katılmasını engellediği genci serbest bırakmaya mecbur kaldı. Alandaki iki gencin de daha sonra kapşon taktıkları bahanesiyle dayatmalara maruz kaldığı öğrenildi.

Polisin dayatmalarına rağmen mitingin ardından eylemciler yürüyüşe geçtiler. Yine sloganlar ve ajitasyon konuşmalarıyla mültecilerle dayanışma gösterildi. Çevrede yürüyüşü merakla izleyenlere, Alman devletinin ve kapitalistlerinin bölgedeki savaşlardan sorumlu olduğunu teşhir eden, silah ihracatı hakkında bilgilerin, savaş ve mültecilerle ilgili istatistiklerin yer aldığı bildiriler dağıtıldı.

Yürüyüşün sonrasında kapanış mitingi alanında son konuşmalar yapıldı. Burada, Bielefeld’de ırkçılığa karşı mücadele etmek için kurulan Rise Up örgütünün Wuppertal’da da hep beraber kurulması için çağrıda bulunuldu. Almanya’daki ırkçılığın ve Avrupa devletlerinin katıldıkları veya destekledikleri kirli savaşların kaynağında kapitalist sistem olduğu vurgulandı. Faşistlerin ve medyanın yaydığı mülteci ve yabancı karşıtı propagandasını çürüten olguları sıralayan RJ’li konuşmacı sık sık alkışlandı. (Kaynak: Kızıl Bayrak)


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir