Anasayfa / Haberler / Belarus’ta cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını protesto etmek için ülke genelinde eylemler sürüyor

Belarus’ta cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını protesto etmek için ülke genelinde eylemler sürüyor

Belarus’ta cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını protesto etmek için ülke genelinde eylemler sürüyor yapıldı. Sosyal medyadan yapılan çağrıyla başkent Minsk ve diğer şehirlerde çok sayıda kişi sokağa çıktı.

Minsk’te Nemiga Caddesi’nde toplanarak Stella Meydanı’na yürüyen eylemciler, ellerinde Lukaşenko karşıtı pankartlarla sloganlar attı. Polisler, bazı ara caddelerde eylemcilere saldırarak gözaltına aldı.

Daha sonra Stella Meydanı’ndan ayrılan eylemciler, toplumsal olaylara müdahale eden polis merkezinin bulunduğu bölgeye gitmek üzere Maşerova Caddesi’nden Bağımsızlık Caddesi’ne yürüdü. Eylemciler burada yağmura rağmen caddede trafiği durdurarak, Uruçye bölgesine doğru yürüdü. Polis Uruçye bölgesinde eylemcilere saldırırken, burada da gözaltına alınanlar oldu.

Belarus’ta 9 Ağustos’ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerini mevcut Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko’nun kazanmasının ardından “seçimlere hile karıştırıldığı” iddiasıyla protestolar başlamıştı. Protestocular yeni bir seçim yapılmasının yanı sıra ülkede anayasa değişikliği yapılmasını talep ediyorlar.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir