Moria kampında çıkan yangınların ardından barınaksız kalan mültecilerin eylemine polis saldırdı: Yeni kamp değil, özgürlük istiyoruz

Yunanistan’ın Midilli adasında bulunan Moria mülteci kampında peş peşe çıkan yangınlarla beraber barınaksız kalan mülteciler, “Özgürlük” sloganlarıyla yaşam koşullarını protesto etti. “Yeni bir kamp değil, özgürlük istiyoruz” diyen yüzlerce sığınmacıya Yunanistan polisi göz yaşartıcı gazla saldırdı.

Yeni bir kamp alanı kurmak için çalışmaların başladığı Midilli’de “Kamp değil özgürlük istiyoruz” sloganlarıyla protesto düzenlendi. Yeni bir kamp alanı inşa edilmesini istemeyen ve özgür olmak istediklerini söyleyen mülteciler, “Tekrar Moria gibi bir cehenneme gitmek istemiyoruz” yazılı pankartlar taşıdığı görüntülendi.

Yunanistan polis yetkililerinin, sığınmacılara biber gazıyla saldırdığı kaydedilirken gazeteci Franziska Grillmeier, bazı kişilerin tutuklandığını aktardı.

Kapasitenin dört katından fazla nüfusu barındıran Moria kampında çıkan yangında, neredeyse 13 bin sığınmacı barınaksız kaldı. Geçen hafta 35 korona virüsü vakasının tespit edilmesinin ardından karantinaya alınan kampta, virüs testi pozitif çıkan kişilerin kaybolduğu belirtilirken, yerel yetkililer kamp alanında sağlık krizinin derinleşeceği konusunda uyarıda bulundu.

Atina ve Pira Doktorlar Sendikası Başkanı Matina Pagoni, Moria’nin eski sakinlerinin yangının ardından sokakta kaldığına ve yaşam koşullarının giderek kötüleştiğine dikkat çekti. Pagoni, “Bu bir sağlık krizi. İnsanlar günlerdir temiz suya erişemiyor, ellerini bile yıkayamıyor” dedi. (Kaynak: Gazete Duvar)


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir