Kolombiya’da polis cinayetine karşı devam eden eylemlerde yaşamını yitirenlerin sayısı 13’e yükseldi

Kolombiya’nın başkenti Bogota’da Javier Ordonez’in, polis tarafından katledilmesi sonrası başlayan eylemler devam ediyor.

Dün (11 Eylül) gün boyu Kolombiya’nın bir çok şehrinde gerçekleşen eylemlere binlerce kişi katıldı. Giderek kitleselleşen eylemlerde bir çok noktada polis ve eylemciler arasında yine çatışmalar yaşandı.

Gece geç saatlere kadar devam eden eylemlerde en az 3 eylemci yaşamını yitirdi. Polisin eylemcilere karşı cop ve biber gazının yanı sıra gerçek mermi kullandığı, gözaltına alınan çok sayıda eylemciden haber alınamadığı belirtiliyor.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, polisin gözaltına aldığı eylemcilere işkence yaptığı, ara sokaklarda terör estirdiği, polise tepki gösteren insanların evlerine biber gazı attığı görülüyor.

Çarşamba gününden bu yana süren eylemlerde en az 13 eylemci yaşamını yitirirken, 400’den fazla kişi yaralandı. Ülkenin başkenti Bogota’da 9 Eylül’de polis,  “sosyal mesafe kurallarına aykırı şekilde” arkadaşlarıyla birlikte içki içtiği gerekçesiyle Ordonez’i gözaltına almak için yere yatırmış ve bu sırada defalarca şok tabancasını üzerinde kullanmıştı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir