Jacob Blake’in polis tarafından vurulduğu Kenosha’yı ziyaret eden Trump eylemlerle karşılandı

yazar:

kategori:

ABD’nin Kenosha kentinde Jacob Blake’in polis tarafından sırtından 7 el ateş edilerek vurulmasının ardından tekrar alevlenen polis şiddeti ve ırkçılık karşıtı eylemler sürüyor. Günlerce süren eylemlerde pek çok kişi gözaltına alınmış iki kişi de hayatını kaybetmişti. Takviye polis güçlerinin konuşlandırıldığı Kenosha’yı dün başkan Donald Trump ziyaret etti. Protesto gösterileri ile karşılanan Trump “polis gücünün içinde çürük elmalar olabileceğini” söyleyerek polislere arka çıktı.

Blake ailesi dün olayın gerçekleştiği alanda insanların saç traşı olabileceği, koronavirüs testi yaptırabileceği ve Jacob Blake’e mektup yazabileceği masalar açarak etkinlik gerçekleştirdi. Trump’ın kenti ziyaret edeceği gün yapılan etkinliğe Trump davet edilmedi. Öte yandan Trump’ın Blake ailesi ile görüşmek istediği ancak Blake ailesinin görüşmeye aile avukatlarının da katılması şartı koyması üzerine Trump ile görüşmenin gerçekleşmediği bilgisi de basında yer aldı.

Trump’ın kente girişi ise protestolarla karşılandı. Trump karşıtı söylemler ve “Black Lives Matter” yazıları ile karşılanan Trump kendisini yoğun polis güruhu ve silahlı araçlarla korumaya aldı. Trump gösteriler sırasında yakılan yerleri dolaştıktan sonra bir lisenin spor salonunda bölgenin iş insanları, başsavcı William Barr, ülkenin güvenlik genel sekreteri Chad Wolf ve yardımcı papaz Sharon Ward ile basın toplantısı gerçekleştirdi. (Kaynak: Kızıl Bayrak)


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir