Anarşist antropolog David Graeber yaşamını yitirdi

kategori:

Anarşist antropolog David Graeber dün (2 Eylül) yaşamını yitirdi. Eşi Nika Dubrovsky Twitter’dan Graeber’in Venedik’te tedavi gördüğü bir hastanede yaşamını yitirdiğini duyurdu. Dubrovsky  “Dün dünyanın en iyi insanı, kocam ve arkadaşım. @davidgraeber Venedik’te bir hastanede öldü.” ifadelerini kullandı.

1961 New York doğumlu David Graeber London School of Economics Üniversitesi, Antropoloji Bölümü’nde profesör olarak eğitim vermekteydi. Değer teorisi ve sosyal teori alanlarında uzmanlaşan Graeber, 1998’den başlayarak Yale Üniversitesi’nde akademisyen olarak çalıştı, ancak 2007’de siyasi görüşleri nedeniyle yönetimle ters düşerek üniversiteden ayrılmak zorunda kaldı.

Wall Street’i İşgal Et ( Occupy Wall Street) hareketinde de etkili olan Graber’in, hareketin sloganı olan “Biz% 99’uz” cümlesini ortaya atan kişi olduğu belirtiliyor. Çok sayıda kitap ve makale yazan Graber’in bugüne kadar Değer Teorisi: Antropolojik Bir Giriş, Demokrasi Projesi, Kuralların Ütopyası, Tersine Devrimler, Borç : İlk 5000 Yıl isimli kitapları Türkçeye çevrildi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir