Anasayfa / Haberler / Biyogaz tesisine karşı eylem yapan Çapaklı köylülerine jandarma saldırdı

Biyogaz tesisine karşı eylem yapan Çapaklı köylülerine jandarma saldırdı

Manisa Salihli’de Çapaklı köyü yakınlarında kurulmak istenen biyogaz enerji santraline karşı nöbet tutan köylülere jandarma saldırdı, köylülerden yaralananlar ve gözaltına alınanlar oldu.

Evrensel’in haberine göre Çapaklı köyü yakınlarında yapılmak istenen biogaz tesisine karşı günlerdir nöbet tutan köylüler bugün sabah saatlerinde jandarmanın “yolu açın” ihtarı ile karşılaştılar. Yaşam alanlarında biyogaz tesisi istemediklerini belirterek yolu açmak istemeyen köylülere saldıran jandarmalar, en önde önde bulunan kadınlara kalkan ve coplarla vurdular.

Köylülerden Rahime Gültekin, jandarmanın yolu açmaya çalışması üzerine köylü kadınlar olarak en öne geçtiklerini belirterek “Bizi yerlerde sürüklediler, askerler kollarımıza bellerimize vurarak yolu açtılar. Bizi, köyümüzü, çoluğumuzu çocuğumuzu zehirleyecekler. Kadınız biz, bizi dövdüler, copla vurdular kolumuza, şimdi de ‘dövmedik’ diyorlar. Erkekleri gözaltına aldılar, biz de dayak yedik. Bize fotoğraf çektirmiyorlar, kendileri çekiyorlar oysa” dedi.

Köylü kadınlardan Ayşe Temerci, “Bir haftadır buradayız. Bir seferde 20 kamyon, 4-5 tane de kepçe geliyor. Bir haftadır böyle devam ediyor. Benim 100 dönüm tarlam var burada, bağım var, pamuğum var, domatesim, salatalığım var. Toz mahvediyor ürünlerimizi. İstemiyoruz diye imzalar attık ama dinlemediler. Şimdi de geldiler kollarımıza vurdular, karınları ile kaktırdılar. Jandarmalar yaptı, şimdi de karşımızda gülüyorlar. Biz kadınlar öne geçtik, öne geçince bize saldırdılar. Çocuklarımız, eşlerimiz buna tepki gösterince onları da gözaltına aldılar” diyerek yaşananları anlattı.

Salihli Çevre Platformundan Hakkı Uysal, “Köylülerin yolu açmaması üzerine jandarma müdahale edip köylülere vuruyor. Kadınların dövülmesine tepki gösteren birkaç köylüyü de gözaltına alıyor. Arbede sırasında yaralanan köylüler var. Çevik kuvvet, şirketin yaptığı yolun girişini tutup köylüleri o bölgeden uzaklaştırmaya çalışıyor” dedi.

Köylülerin bölgedeki yaşam nöbeti devam ederken köy yolunu kapatarak şirketin çalışmalarına izin vermemeleri üzerine araziye getirilen kepçeler geri çekildi.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir