Anasayfa / Haberler / Lufthansa çalışanları, hükümetin kurtarma paketini görüşeceği toplantı öncesi pek çok şehirde eylem yaptı

Lufthansa çalışanları, hükümetin kurtarma paketini görüşeceği toplantı öncesi pek çok şehirde eylem yaptı

Alman hava yolu şirketi Lufthansa Grubu’nun çalışanları, hükümetin kurtarma paketinin kabul veya reddine karar verileceği yarınki olağanüstü genel kurul toplantısı öncesi ülkenin çeşitli şehirlerinde eylem yaptı.

Berlin’de tarihi Brandenburg Kapısı önünde toplanan yüzlerce Lufthansa çalışanı üzerinde “Lufthansa’ya evet -Biz Lufthansa’yız” ve “Siz bizi koruyun ki biz de sizi koruyabilelim” dövizler taşıdı. Eylemde yapılan konuşmalarda, şirket yönetimi ile hissedarlar arasında toplantı yapılacağına işaret edilerek, Lufthansa’da çalışan 138 bin kişinin ve bunların ailelerinin toplantıdan çıkacak kararı beklediği hatırlatıldı. Şirketin hissedarlarına ve yönetime çağrıda bulunulan konuşmalarda, “Biz mutsuzuz ve endişeliyiz. Bizi bu korkudan kurtarın. Şirket ve biz çalışanlar için sorumluluk alın” ifadeleri kullanıldı.

Lufthansa çalışanları Münih ve Frankfurt’ta da eylemler gerçekleştirdi.

Lufthansa Grubu’nun olağanüstü genel kurul toplantısında hissedarlar, Almanya hükümetinin sağladığı kurtarma paketini kabul edip etmeme konusunda karar verecek.

Lufthansa Grubu tarafından daha önce yaptığı açıklamada, yönetim kurulunun 25 Haziran’da düzenlenecek genel kurul toplantısına katılımın yüzde 50’nin altında kalmasını beklediğini duyurmuştu.

Kurtarma paketinin genel kurulda kabul edilmesi için katılanların üçte ikisinin lehte oy kullanması gerekiyor.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir