Yaşamını Sonlandıran Sibel Ünli için Kadıköy’de Eylem

yazar:

kategori:

İçinden geçtiği ekonomik sorunlar ve işsizlik nedeniyle yaşamına son veren İstanbul Üniversitesi öğrencisi Sibel Ünli için Kadıköy’de bulunan Khalkedon Meydanı’nda bir anma eylemi gerçekleştirildi. Anarşist Gençlik ve Kaldıraç Üniversite’nin çağrısı ile yapılan eylemde alana “Kurtuluş Yok Tek Başına, Ya Hep Beraber Ya Hiç Birimiz” ve “Sibel’in Katili Kapitalizm” sloganlarıyla girildi.

Meydan Gazetesi’nin haberine göre polisin eylemi engelleme provokasyonuna karşı devrimcilerin kararlı tutumu sonrası polis geri adım attı.

Eylemin çağrıcı örgütlerinden Anarşist Gençlik adına yapılan konuşmada , Sibel Ünli’nin yaşamını sonlandırmasında kapitalizmin payı vurgulandı.

Eylemin diğer çağrıcısı Kaldıraç Üniversite adına da bir konuşmacı söz aldı.

Sibel’i yakından tanıyan arkadaşlarının onun anısına yaptıkları konuşmalar ve sloganlarla eylem sonlandırıldı.

Hakkında bir süre önce kayıp başvurusunda bulunulan İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü 3. sınıf öğrencisi Sibel Ünli’nin dün, cansız bedeni Samatya Sahili’nde bulunmuştu. Ünli, yaşamına son vermeden hemen önce sosyal medya hesabından “Gidecek yerim yok yaşanmaya değer bir hayatım da” ifadelerinin yer aldığı bir paylaşımda bulunmuştu.

Sibel Ünli’nin iş aramakta olduğu da yine sosyal medyadan yeni yıl “dileği” olarak “iş bulmak” şeklindeki paylaşımından anlaşılmıştı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir