Anasayfa / Haberler / Kasım Süleymani suikasti sonrasında ABD’de savaş karşıtları sokağa çıktı

Kasım Süleymani suikasti sonrasında ABD’de savaş karşıtları sokağa çıktı

Amerika’nın Irak’taki saldırısı, ABD şehirlerinde savaş karşıtı protestolara yol açtı.

Protestocu gruplar, ABD Başkanı Donald Trump’ın emriyle İran askeri komutanı Kasım Süleymani’nin öldürülmesi ve Orta Doğu’ya yaklaşık 3.000 asker gönderme kararını ve Irak’taki hava saldırısını kınamak için Cumartesi günü Washington ve diğer ABD şehirlerinde sokaklara çıktılar.

Başkent Washington’da “Adalet yoksa barış yok. ABD, Orta Doğu’dan defol” sloganları atan yüzlerce gösterici, birkaç blok ötede Trump International Hotel’e gitmeden önce Beyaz Saray’ın dışında da slogan attı.

Eylemde “İran’ı Irak’a çevirmeyin” sloganları atan grup, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani’nin öldürülmesine ilişkin “Suikastlere hayır” pankartları açtı. “İran’a karşı savaş ve yaptırımlara hayır”, “İran ile barış” ve “İran ile görüş, bombalama” yazılı pankartlar da taşıyan grup, ABD’nin askerlerini Irak’tan çekmesi çağrısında bulundu.

Benzer protestolar New York, Chicago ve diğer şehirlerde de yapıldı.

Kadınların önderliğindeki bir savaş karşıtı grup olan “Pempe Kod: Barış için Kadınlar” Code Pink adlı sivil toplum kuruluşu öncülüğünde, Müslüman Barış Derneği, Birleşik Savaş Karşıtlığı Derneği gibi birçok STK mensupları, “Ulusal Eylem Günü” dolayısıyla Beyaz Saray’ın önünde bir araya geldi. 

ABD ile İran arasındaki gerilim, Amerikan ordusunun 3 Ocak’ta Bağdat Havalimanı yakınlarında İranlı General Kasım Süleymani’yi öldürmesiyle tırmanışa geçti.

Süleymani’nin öldürülmesinden sonra ABD’nin Irak’taki üslerine roket saldırıları artarken ABD’nin de Şii milis grubu Haşdi Şabi’ye ait hedefleri vurduğu iddia ediliyor. (Kaynak: Bianet)

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir